Yurt

YURT NAMASTÉ

Een yurt is een traditionele tentsoort, die wordt gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden die met hun schapen, geiten, kamelen en/of paarden, leven in de steppegebieden in Centraal-Azië.
De yurt heeft een 3000 jaar oude geschiedenis. Door deze lange geschiedenis heeft de yurt zich ontwikkeld tot een fantastische onderkomen met een hoog comfort in een extreem klimaat. De yurt is relatief snel op te bouwen of af te breken. Al eeuwen lang, en nog steeds, is de yurt dé woning van het Mongoolse volk. Een prachtig en praktisch houten framewerk met daar overheen diverse lagen: vilt van schapenwol, canvas, doek en band.

De Yurt wordt verhuurd door Paul en Monique  yurt.namaste@gmail.com    Bellen mag ook Paul 06-54332123. Monique 06-20027945.

Paul en Monique:
Onze passie voor yurts startte een paar jaar geleden op een camping in Frankrijk. Daar beleefden we onze eerste nacht in een yurt.
We werken gelijk gegrepen door de bijzondere intieme sfeer van de yurt.
Hoe leuk zou het zijn als we een eigen yurt zouden hebben………
Eenmaal terug van vakantie zijn we op jacht gegaan. We bekeken bestaande yurts en spraken met een aantal yurtbouwers.
Uiteindelijk kwamen we terecht bij Edgar in Antwerpen. Via de Mongoolse schoonfamilie van Edgar waren we uiteindelijk een klein half jaar later eigenaar van een origineel Mongoolse yurt!

 

 

De Tentsauna:

Wat is er lekkerder een dag af te sluiten in onze tentsauna. Ons concept is uniek in Nederland.De tentsauna is voorzien van een houtgestookte kachel. Wanneer de sauna op temperatuur komt, kan de met de lepel uit de sauna emmer wat water over de stenen uitgieten. Doe dit met beleid zodat het water kan verdampen en niet meteen tussen de stenen op de bodem van de sauna loopt. Desgewenst kan je wat geurstof toevoegen aan het water in de sauna emmer.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.