Wellness

Een camping met deze faciliteiten is uniek. Maar voordat je verder leest eerst dit; in het wellnessgedeelte ben je ongekleed.
Heb je daar problemen mee en je wil toch graag eens van de sauna of hot-tub gebruik maken, zeg het dan gewoon!… Je bent beslist niet de eerste, meestal weten we daar een mouw aan te passen zodat je in alle rust kunt wennen.

Corona: Zie pagina “Over Favora”

Er is een filmpje gemaakt over onze camping.
Omroep MAX uitzending 30 juli 2018

Wellness.
Het saunagedeelte bestaat uit een traditionele, infrarood en barrelsauna. Verder een afkoelingsdouche, stortemmer, dompelbad, kruidenbad, hot-tub, en ligweide.

Er is een rustruimte met een rotan zithoekje, een nostalgische “rookstoel”, boeken en een houtkachel.
Hier kunnen wij ook voor hapjes en een grillplaat zorgen en natuurlijk een drankje, tijdens de pauze in een rondje sauna.

Finse sauna.
In deze ruim opgezette sauna kunnen op de bovenste bank twee volwassenen languit liggen. Zittend is er royaal plaats voor vier/vijf personen.
De temperatuur is instelbaar tussen de 70 en 90 graden Celsius.

Infrarood sauna.
In de infrarood sauna is kleiner en heeft plaats voor twee personen.
Speciale Philips IR-A lampen dringen tot 5mm onderhuids door om je spieren lekker op te warmen.

Barrelsauna
De barrelsauna stoken we met hout. Deze heeft op één niveau banken, waar je kunt zitten of liggen. Liggend maximaal 2 en zittend 4 personen.  Door de ronde vorm circuleert de warmte heel gemakkelijk en geeft daardoor een prettige warmte.

Rustruimte:
In de rustruimte zijn boeken, tijdschriften, radio, tv en gemakkelijke stoelen. Om je conditie op peil te houden staat een crosstrainer tot je beschikking.

Binnenplaats en ligweide:
Hier zijn de Hot-tub, afkoelingsdouche, stortemmer, dompelbad, kruidenbad en ligweide. Om prettig uit te rusten of te zonnen zijn er hangmatten en staan comfortabele ligstoelen en ligbedden tot uw beschikking. De ligweide is deels zon en deels schaduw. Zonder gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten, mag je hier streeploos zonnen zoals je gewend bent op een saunacomplex. Door de corona met z’n 1,5m regeling is de ligweide veel te klein, je caravan staat nu in onze uitgebreide saunatuin.

Hot-tub:
In een van red cedar hout gemaakte tobbe gaat ongeveer 2000 liter water. Een houtgestookte kachel zorgt na enkele uren stoken dat de temperatuur is opgelopen naar 38/40 graden. De tobbe is ruim genoeg voor 4 tot 6 personen. Aan de rand van het bad zit een tafel voor de drank en hapjes.   Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij bij een kort verblijf, samen met de kampeerplaats ook de hot-tub te reserveren.

Kruidenbad:
Op de binnenplaats staat een nostalgisch bad op pootjes, dat onder de zonne-of sterrenhemel dienst doet als kruidenbad. Er zijn diverse kruiden beschikbaar om je te verwennen.
Je mag ook je favoriete badolie meebrengen en genieten.

Grillplaatje:
Heel populair is het grillplaatje met diverse hapjes en eventueel een wijntje in de pauze van een rondje sauna of hot-tub.
Een andere mogelijkheid is “Table d’ Hôtes”.
Wel graag 1 dag v.t.v. doorgeven.

Reacties van gasten

.

Reacties zijn gesloten.