Camping

De camping is een vreemde eend in de bijt, je kampeert namelijk in onze saunatuin. Dat vereist wederzijds RESPECT !! Favora is, als enige in Nederland, een “clothing optional” camping. ( eigenlijk is het precies andersom, maar daar bestaat geen uitdrukking voor) Tevens is het een kindvrije camping.

De camping is kleinschalig opgezet en de plaatsen zijn gesitueerd om een natuurvijver. In deze vijver kan  gezwommen worden. 
De steile oevers zijn aangeplant door de natuur, in het water is de natuur een beetje geholpen. Het water wordt namelijk gezuiverd door een helofytenfilter. Kikkers en vissen zijn er nooit ingezet, maar vinden het ook een aangename verblijfplaats.  Rond het perceel is een hekwerk en de poort is op slot. (daarvan krijg je een sleutel)  Binnen het hekwerk staan struiken en bomen. Bomen zorgen voor schaduw, dat wil niet zeggen dat de caravan of tent de gehele dag uit de zon staat. Het is wel mogelijk om je tuinstoel zo te plaatsen dat je de dag in of uit de zon zit. De auto staat op een aparte parkeerplaats.

Hellie van Hout heeft met z’n drone 3 opnames gemaakt, 1 in het voorjaar en 2 in het najaar, zie: Favora van boven

Er is ruimte om fietsen te stallen en er zijn stopcontacten voor het opladen van de E bike.
Huisdieren zijn welkom. (maximaal één grote hond) wel buiten de poort uitlaten.

Er een ruime overkapping voor algemeen gebruik.  Niet alleen om creatief bezig te zijn of om uit de zon te zitten, maar zelfs ook voor een BBQ als het weer wat minder is. Hier liggen fiets- en wandelkaarten alsmede folders. Ben je op zoek naar leesboeken en tijdschriften, die vind je in de rustruimte van de sauna.

Heb je geen zin om te koken dan kun je ’s avonds aanschuiven bij “Table d’ Hôtes”. Het menu wordt geserveerd onder het overkapte terras.
Een andere mogelijkheid is een grillplaat met diverse hapjes en eventueel een wijntje, heel populair in combinatie met de sauna en hot-tub. Wordt uiteraard geserveerd bij de sauna.
Wel graag 1 dag v.t.v. doorgeven.

Tv ontvangst via digitenne is geen probleem in deze omgeving.
Campers en caravans met een vaste schotel op het dak zijn niet zeker van ontvangst door de vele bomen.
Losse schotels zijn zo te plaatsen dat er altijd wel ontvangst mogelijk is.
Gratis draadloos internet.

Sanitair

Het sanitair is eenvoudig maar degelijk.
Er zijn 2 toiletten en 2 douches.
Een buitendouche is op de binnenplaats van de sauna en is eigenlijk de afkoelingsdouche voor de saunagangers maar de thermostatische kraan kan ook naar 38 graden.
De 2e douche is gewoon binnen en heeft ook een thermostatische kraan.

Warm tapwater is gratis en de gehele dag beschikbaar.
Er is een aanrecht voor de afwas en een stortplaats voor het chemisch toilet.

Het is niet toegestaan om vanuit de camping te gaan werken.
Voor tijdelijke woonruimte ben je ook aan het verkeerde adres.

Reacties zijn gesloten.